Johtaminen ja esimiestyöVuorovaikutusYhteistyö

Miten lisätä yhteistyötä virtuaalitiimissä?

Teknologia mahdollistaa nykypäivänä hyvän yhteistyön virtuaalisesti. Itse asiassa erilaiset välineet tuovat monipuolisuutta ja uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyön tekemiseen. Eli parhaimmillaan ne rikastuttavat sitä yhteistyötä, jota teemme kasvotusten. Ja niissä tilanteissa, kun kasvotusten ei ole tai on vain vähän mahdollisuuksia työskennellä, ne tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet yhteistyöhön.

Suurin ongelma on se, että etätyön lisääntyessä yhteistyö vähenee, koska uusia yhteistyömuotoja ei oteta käyttöön eikä yhteistyön tekemisen tavoista keskustella. Virtuaalisesti ja hajallaan työskentelevässä tiimissä vuorovaikutuksen määrä helposti vähenee ja on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että vuorovaikutusta olisi koko tiimissä eikä pelkästään esimiehen ja yksittäisten johdettavien välillä.

Etäjohtamisen kirjan julkistustilaisuudessa käydyssä paneelikeskustelussa esimiehet kertoivat omista kokemuksistaan yhteistyön lisäämisessä ja vuorovaikutuksen edistämisessä. Katso 4 minuutin mittainen video.

 

 

Tutustu kirjaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *