Tarina

Miksi etäjohtaminen on tärkeä aihe?

Työn aika- ja paikkasidonnaisuus vähenee, etätyö yleistyy vauhdilla ja työtä tehdään hajautetuissa tiimeissä, joissa ihmiset tapaavat toisiaan kasvotusten vain silloin tällöin. Työn tekemisen tavat muuttuvat ja työvoimaakin voi nykypäivänä hankkia sieltä, mistä löydät parhaat osaajat. Edellytyksenä on kuitenkin, että työtä osataan johtaa etäisyydestä huolimatta.

Etätyöhön liittyvät verkkokoulutukset

Paljon monipuolista kokemusta

Asiantuntijatiimimme osaaminen perustuu omakohtaisiin kokemuksiin etätyöstä, hajautetusta työstä sekä hajautetun tiimin johtamisesta. Lisäksi olemme perehtyneet aiheeseen liittyvään tutkimustietoon sekä käyneet satojen eri organisaatioita edustavien ihmisten kanssa keskustelua tehdessämme valmennuksia ja koulutuksia sekä julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Uusia toimintatapoja ja osaamista

Havaitsimme, että etäjohtamisessa on syytä kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin ja että etätyön yleistyminen edellyttää yksilöiltä ja tiimeiltä uudenlaisia toimintatapoja ja osaamista. Tutkittu tieto tuki tätä havaintoa. 

Ensimmäiset avoimet koulutukset ja organisaatiokohtaiset workshopit toteutimme 2015 alussa ja sen jälkeen olemme olleet mukana lukuisissa eri hankkeissa, puhumassa kymmenissä eri organisaatioissa sekä valmentamassa satoja eri organisaatioiden edustajia.

Riippumatta organisaation toimialasta ja rakenteista, on johtamiseen ja yhteistyöhön liittyvät haasteet hyvin samankaltaisia. Etäisyyden lisääntymisestä voi seurata erilaisia ongelmia. Ongelmia voidaan myös ehkäistä kiinnittämällä huomiota oikeisiin asioihin.

Miksi koulutamme juuri näistä aiheista?

Meidän intohimomme on hioa asiakkaidemme osaamista ja toimintatapoja timanttisiksi. Haluamme tuoda oman kokemuksemme niiden yksilöiden ja organisaatioiden käyttöön, jotka haluavat tehdä työnsä fiksummin, johtaa paremmin ja saavuttaa parempia tuloksia.

Meidän kunnianhimoinen tavoitteemme on hyvinvoivat ihmiset ja menestyvät organisaatiot.